PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Małej Wsi z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy Bankiem Żywności w Płocku realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany
    z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.

  1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 534 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 33,82463 ton żywności;
  • 4488 paczek żywnościowych;
  1. W ramach Podprogramu 2019 dla 534 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
  • edukacji finansowej – 1 spotkanie dla 25 uczestników
  • żywieniowo dietetycznych – 1 spotkanie dla 25 uczestników
  • niemarnowania żywności – 1 spotkanie dla 25 uczestników

Content | Menu | Access panel